Duurzaam Doen! Een leerzame lunch over duurzame voeding

This event has ended

Een leerzame lunch over duurzame voeding

Duurzame voeding, wat is dat? Waar koop je dat en hoe weet je of het product een lage impact heeft? Iedereen kent de groentetas of een doos met producten van lokale ondernemers, maar zijn die artikelen wel duurzaam geproduceerd? Kan soep in een blik duurzaam zijn of is ingevroren voedsel beter? Avocado’s zijn gezond en lekker, maar wat betekent het dat ze uit Zuid-Amerika komen?

Bijna iedereen koopt voedsel in de supermarkt. Hoe speelt een lokale supermarkt in op de behoefte om ‘duurzaam’ met voeding om te gaan? Kunnen en willen zij dat? Termen als biologisch, verspilling, van de koude grond, lokaal etc. zijn niet nieuw maar laten zien dat het een veelzijdig onderwerp is.

Vergroot je kennis, laat je inspireren en onderzoek wat je samen met buurtbewoners en lokale ondernemers kunt doen om je impact op de klimaatverandering te verkleinen.

Op 9 oktober tussen 12.00 en 14.00 uur in de prachtige kantine van de PLUS supermarkt in de Fahrenheitstraat is dit het eerste onderdeel van het Duurzaam Doen festival! Leer, speel, proef en doe mee.

PS Meld je aan, dan weten we hoeveel personen mee lunchen, meer dan 25 plaatsen zijn er niet!
Aanmelden kan via: duurzameblob@gmail.com

Locatie: PLUS Supermarkt, Fahrenheitstraat 436 in Den Haag

Back to top