Als bewoner van de Bloemenbuurt kent u vast de tuin van Wijkberaad Bloemenbuurt De Hyacint, een prachtige tuin met monumentale bomen, mooie perken en zelfs een jeu de boulesbaan. Maar er kan meer, denk aan eetbaar groen zoals een kruidentuin en fruitbomen. Het Wijkberaad wil het gebruik van de tuin door een grote groep wijkbewoners stimuleren.

Heb jij groene vingers en/of ideeën voor de tuin van Wijkcentrum De Hyacint? Het Wijkberaad is op zoek naar mensen die willen helpen met plannen maken voor de tuin en naar mensen die willen komen tuinieren. 

Deelname aan de tuinwerkgroep vraagt om een lange termijninzet met regelmatig overleg van de werkgroep, het werken in de tuin en eventueel organiseren van activiteiten.

Wat levert het op?
Uitbreiding van je netwerk in de Bloemenbuurt. Je kennis over tuinieren delen met andere bewoners. Of juist kennis opdoen van meer ervaren tuiniers. Door jouw vrijwillige inzet mag je eens per jaar een cadeau uitzoeken in de webwinkel van Den Haag Doet! Een webwinkel voor alle Haagse vrijwilligers. Het wijkberaad trakteert alle vrijwilligers jaarlijks op een leuke gezamenlijke activiteit. En het levert je natuurlijk de oogst uit de tuin op. Verse producten uit eigen buurt.

Meedoen?
Contactpersoon is Leo van der Wijden . Je kan je aanmelden door Leo een mail te sturen naar leonardwijden@gmail.com
Op dinsdags tussen 10:00 en 12:00 uur kan je bellen naar 070 360 37 25 of langs komen bij het kantoor van het wijkberaad, Anemoonstraat 25 in Den Haag.

Back to top