Duurzaam Doen!

This event has ended

Duurzaam Doen! In de Bloemen- en Bomenbuurt

De bewonersorganisaties van de Bloemen- en Bomenbuurt organiseren, in samenwerking met de werkgroep Duurzaamheid Bomen- en Bloemenbuurt “Duurzame BloB”, op zaterdag 19 september een duurzaamheidsmiddag in Wijkcentrum De Hyacint en de Hyacinttuin van 13:00 tot 17:30 uur.

Duurzaamheid is een thema dat vele invalshoeken kent. Die van ons is: wat kan je er zelf aan doen? Daarnaast willen wij als bewoners graag weten wat de gemeente voor plannen heeft als het gaat over “van het gas af”, de circulaire economie en klimaataspecten waar wij in Den Haag rekening mee dienen te houden.

In het kader wat kan je er zelf aan doen, schenken wij aandacht aan duurzame voeding, energiebesparing, hergebruik en consuminderen. Zaken als koken op inductie, culinaire vegetarische hoogstandjes, kunst van onze welvaartsresten maken en creatief consumeren en tegelijkertijd onze ecologische voetstap verkleinen, krijgen de aandacht.

Tijdens een politiek café geven wij de verschillende partijen de vraag hoe zij de initiatieven die er in de stad en onze wijk zijn, stimuleren en faciliteren. En hoe zij zelf richting willen geven aan de veranderingen die nodig zijn om een duurzame samenleving vorm te geven. Hierbij krijgen zij een  podium om zich te profileren op de verschillende thema’s.

Tijdens een gezellige middag verschaffen wij je informatie, laten we zien hoe je dingen kunt repareren en maken en dagen wij je uit om je eigen draai aan duurzaamheid te geven. Tegelijkertijd leggen wij voor de politiek de lat hoog om een visie te presenteren waarmee wij onze ideeën kunnen vertalen naar een ieders situatie.

En dat alles op 1,5m afstand. Dit evenement wordt coronaproof georganiseerd, kom niet als je corona gerelateerde klachten hebt.

Programma

13:00 Opening

13:15 – 13:30 Waterzijdig inregelen van de CV

13:45 – 14:00  Duurzaam Den Haag

14:15 – 14:30 Haagse stroom

14:45  – 15:00  Hou van je Huis

15:15 – 15:30  Autodelen

15:45  – 16:30  Politiek café “Wat willen de Haagse partijen?”

met o.a.: HSP, Hart voor Den Haag, D66, GL en CDA.

Onder leiding van Ineke Mulder (voorzitter SBOB).

 

En er is meer… Kom langs bij de infomarkt met diverse kraampjes. Bekijk hoe live recycle kunst wordt gemaakt. En proef tijdens de kookdemonstratie van veganistische Faux Gras.

 

Let op! Bij te grote drukte is er gelimiteerde toegang vanwege de coronamaatregelen.

 

Anemoonstraat 25, zij-ingang schoolgebouw

Back to top