Wil jij meewerken aan verbetering van burgerparticipatie?

Beste inwoner,
Burgerparticipatie wordt steeds belangrijker bij lokale beleidsvorming. In veel steden krijgen burgers de kans betrokken te zijn bij de besteding van het gemeentelijk budget voor hun buurt en de vraagstukken of plannen waaraan gewerkt gaat worden. Zo ook in de gemeente Den Haag.
Het blijkt echter vaak nog lastig te zijn om burgerparticipatie op een voor iedereen prettige en respectvolle manier vorm te geven. Zo is bijvoorbeeld participatie over gevoelige onderwerpen vaak nog weinig constructief en ontaardt een bijeenkomst hierover al snel in een ‘wij tegen zij’ discussie.
Het lectoraat Civic Technology van de Haagse Hogeschool onderzoekt hoe burgerparticipatie in wijken kan verbeteren. In het kader van dit onderzoek zijn we op zoek naar inwoners van de gemeente Den Haag die willen deelnemen aan een interview over de eigen ervaringen met burgerparticipatie.
Heb jij ervaring met burgerparticipatie in jouw buurt en wil je meewerken aan het verbeteren van deze participatie? Vul dan snel het aanmeldformulier in. Werkt de link niet, kopieer dan deze link in je browser: https://forms.gle/6QLv4jLzAcZ2odAb6.
Eerst meer informatie nodig? Onderaan deze mail lees je meer!
Alvast hartelijk dank voor je interesse.

MEER INFORMATIE OVER HET ONDERZOEK
Waarom zoeken jullie mij?
Als jij ervaring hebt met burgerparticipatie kunnen wij van jou leren. We horen graag jouw kennis en ervaring over burgerparticipatie in jouw buurt. Dit levert ons waardevolle inzichten op die helpen bij het verbeteren van de inrichting van burgerparticipatie.
Waar en wanneer is het interview?
Het interview zal plaatsvinden tussen 2 december en 18 december. De exacte datum en tijd van het interview plannen we met jou persoonlijk. We zoeken naar een moment dat voor jou uitkomt. Het interview vindt online plaats. Bijvoorbeeld via Microsoft Teams of Google Meet.
Wie gaat mij interviewen?
Onderzoeksbureau KO nieuwsgierige interactie voert in opdracht van het lectoraat Civic Technology de interviews uit. Meer informatie over dit bureau vind je op www.koisnieuwsgierig.nl.
Hoeveel tijd gaat dit kosten en wat krijg ik ervoor terug?
Naast een online interview van 1 uur, vragen we je een voorbereidingsopdracht te doen. De voorbereidingsopdracht kost 30 tot 60 minuten.
Als dank voor je deelname krijg je van ons een vergoeding van € 50,-.
Hoe kan ik me aanmelden?
Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Werkt de link niet, kopieer dan deze link in je browser: https://forms.gle/6QLv4jLzAcZ2odAb6. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je aanmelding. Je gegevens gebruiken we uitsluitend voor de planning en uitvoering van de interviews.

Alvast bedankt voor je hulp!

Back to top