Ruim baan voor de fiets

De fiets wordt hét vervoersmiddel in de stad

Wethouder Robert van Asten (Mobiliteit) presenteert, namens het College, vandaag het plan ‘Ruim baan voor de fiets – Fietsstrategie Den Haag 2040’. “Onze ambitie is dat Den Haag een echte fietsstad wordt, voor álle Hagenaars. In 2040 is de fiets het belangrijkste vervoermiddel in de stad. Een keuze voor de fiets is comfortabel, veilig, schoon en vanzelfsprekend.”

Den Haag groeit! Het is een uitdaging om de mobiliteit in Den Haag zo te organiseren dat de leefbaarheid, de aantrekkelijkheid en de bereikbaarheid van de stad worden vergroot. In ‘Ruim baan voor de Fiets’ staat de visie op de fiets in Den Haag in 2040. Er is gekozen voor het jaar 2040, omdat investeringen in de fiets vooral effectief zijn als ze over een langere periode worden volgehouden.

“Wij willen fors investeren in een comfortabel en veilig fietsnetwerk en goede fietsparkeervoorzieningen. Dat is de basis voor een aantrekkelijke fietsstad. We zetten in op vernieuwend beleid om ook nieuwe groepen te bereiken om vaker voor de fiets te kiezen en een proactieve aanpak voor de verkeersveiligheid waarmee het aantal slachtoffers omlaag gaat.”

Inwoners van Den Haag maken samen maar liefst 325.000 fietsritten per week. Deze visie is dan ook tot stand gekomen met medewerking van een groot aantal betrokken organisaties en partijen uit stad en regio. Fietsen wordt gezien als een van de meest efficiënte manieren om de verdichtende stad goed bereikbaar, leefbaar en schoon te houden.

Van Asten:“Een aantrekkelijke fietsstad vraagt én om continuïteit en versterking van bewezen succesvol beleid, én om vernieuwing, innovatie en durf om nieuwe dingen te proberen.”
Meer informatie
Ruim Baan voor de Fiets

Foto: : Gemeente Den Haag/ Valerie Kuypers.

Back to top