Nieuws

Dag van de Vitaliteit

Woensdag 25 september
Voor senioren in Segbroek
Fit en gezond leven, wie wil dat nou niet? In de week van de Vitaliteit organiseren Stichting EEKTA en VOOR Welzijn een evenement over Vitaliteit op woensdag 25 september. Met een lezing over leefstijl door een leefstijlcoach en een lezing over kankerpreventie door Stichting Gezondheid Allochtonen Nederland. Kom in beweging tijdens de stoelgym, laat nagels lakken, ontspan tijdens een handmassage en laat bloed prikken op suiker. Verder tips en adviezen van een diëtist en kraampjes van de WMO. We sluiten af met een gratis, gezonde maaltijd. U bent welkom van 13:00 tot 17:30 uur. Aanmelden is verplicht, bel 070 365 39 03. Locatie: Stichting EEKTA, Boylestraat 20 in Den Haag.

Word maatje van een kind bij jou in de buurt

Op dit moment zijn er in Den Haag ruim honderd kinderen die wachten op een maatje. Ook bij jou in de buurt kun jij als maatje echt een verschil maken én zelf weer even kind zijn!

Want gezien worden, dat wil toch iedereen? Stichting Vitalis zorgt dat kwetsbare kinderen tussen 5 en 18 jaar gezien worden door een volwassen maatje. Samen trekken ze een jaar lang wekelijks een paar uurtjes met elkaar op en ondernemen ze gezellige activiteiten. We noemen ze dan maatjes!

Maatje zijn bij Vitalis betekent vooral samen leuke dingen doen!  Wil jij ook een verschil maken? Kijk op onze website voor meer informatie of om je direct aan te melden: www.vitalismaatjes.nl of bel ons op 070 345 75 71.

Ben jij geschikt als maatje?                                                                             

Vrijwilligers bij Vitalis zijn mensen met een groot hart voor kinderen. Het is belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. Daarnaast heb je energie, geduld en doorzettingsvermogen nodig. Als je bij ons werkt als vrijwilliger, houden we zoveel mogelijk rekening met jouw persoonlijke kwaliteiten en ambities. Je gaat altijd goed voorbereid aan de slag. Je krijgt van ons een basistraining en één op één begeleiding. Nadat je het kennismakingstraject hebt doorlopen gaan wij op zoek naar de perfecte match voor jou!
Voor meer informatie of om je aan te melden kun je contact opnemen via info@vitalismaatjes.nl.

Cursus: digitaal je zaken regelen

Uitleg, hulp en tips

De gratis cursus bestaat uit de workshops:

19 september: Hoe beheer ik mijn agenda + wachtwoorden bewaren?

26 september: Hoe vraag ik een DigiD aan + DigiD app?

3 oktober: Hoe maak ik een e-mailadres aan, app + e-mails versturen? 

10 oktober: Hoe werkt internetbankieren + aanvragen? 

17 oktober: Hoe schrijf ik mij in voor Woonnet-Haaglanden?

24 oktober: Hoe werkt de website MijnOverheid.nl

U kunt één of meerdere onderdelen van de cursus volgen op donderdag 10.30 – 11.30 uur (inloop vanaf 10.15uur):

Locatie:           Wijkcentrum De Regenvalk, Servicepunt XL

                        Regentesseplein 148, 2562GR Den Haag

Telefoon: 070-2052660 (vragen naar Soenita, Pam of Mahwish)

Wil u de volledige cursus volgen of één of meerdere onderdelen?

Of heeft u nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Loop binnen op het Servicepunt XL zodat wij u vragen kunnen beantwoorden,

of u kunnen inschrijven. Telefonisch contact opnemen mag natuurlijk ook. 

Vraag elkaar Carrousel

Beste buurtbewoner!

Wat zou jij graag willen doen?

Wil je bijvoorbeeld een keer gaan zwemmen? Een oude hobby oppakken? Een gezellig avondje naar theater? Naar de stad, of een terrasje pakken? Heb je misschien een andere vraag of wens?

Kies een activiteit die je past.
Neem deel en geniet van een ontspannen ontmoeting met mensen die jouw interesse delen en het leuk vinden om samen iets te gaan doen.

Deelname is gratis – aanmelden is vereist, en VOL=VOL

Je kunt je aanmelden via vraagelkaar.nl/cafe. Bellen naar 088-7878901 of mailen naar vraag@vraagelkaar.nl mag natuurlijk ook.

Over VraagelkaarOp www.vraagelkaar.nl kun je aangeven wat je leuk vindt om te doen of wat je voor ander wil betekenen. Wat vind jij leuk om te doen? Weer eens een keer met iemand naar het theater, samen wandelen of juist klaverjassen?

Vraagelkaar, gewoon doen voor een sprankje geluk! Zo kunnen we veel voor elkaar betekenen.

We zien je graag!

Gezocht vrijwilliger informatieve huisbezoeken

De ouderenconsulenten van VÓÓR Welzijn  Segbroek zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het aanspreekt om mee te werken aan het volbrengen van het volgende; jaarlijks worden ouderen in Den Haag (Segbroek) uitgenodigd om deel te nemen aan een preventieve vragenlijst omtrent levensvreugde en algemene gezondheid. U bezoekt hiervoor ouderen boven de 75 jaar die nog zelfstandig thuis wonen.

Door deze huisbezoeken krijgen wij een goed beeld van de oudere en kunnen we preventief hulp aanbieden waar nodig op het gebied van allerhande vraagstukken omtrent het ouder worden.

Om vrijwilliger te worden bij Vóór Welzijn dient er een verklaring omtrent gedrag  worden overlegd.
voor meer informatie neemt u contact op met de ouderenconsulent van Voor Welzijn Segbroek.
j.vanrossum@xtra.nl
070-2052480

Ruim baan voor de fiets

De fiets wordt hét vervoersmiddel in de stad

Wethouder Robert van Asten (Mobiliteit) presenteert, namens het College, vandaag het plan ‘Ruim baan voor de fiets – Fietsstrategie Den Haag 2040’. “Onze ambitie is dat Den Haag een echte fietsstad wordt, voor álle Hagenaars. In 2040 is de fiets het belangrijkste vervoermiddel in de stad. Een keuze voor de fiets is comfortabel, veilig, schoon en vanzelfsprekend.”

Den Haag groeit! Het is een uitdaging om de mobiliteit in Den Haag zo te organiseren dat de leefbaarheid, de aantrekkelijkheid en de bereikbaarheid van de stad worden vergroot. In ‘Ruim baan voor de Fiets’ staat de visie op de fiets in Den Haag in 2040. Er is gekozen voor het jaar 2040, omdat investeringen in de fiets vooral effectief zijn als ze over een langere periode worden volgehouden.

“Wij willen fors investeren in een comfortabel en veilig fietsnetwerk en goede fietsparkeervoorzieningen. Dat is de basis voor een aantrekkelijke fietsstad. We zetten in op vernieuwend beleid om ook nieuwe groepen te bereiken om vaker voor de fiets te kiezen en een proactieve aanpak voor de verkeersveiligheid waarmee het aantal slachtoffers omlaag gaat.”

Inwoners van Den Haag maken samen maar liefst 325.000 fietsritten per week. Deze visie is dan ook tot stand gekomen met medewerking van een groot aantal betrokken organisaties en partijen uit stad en regio. Fietsen wordt gezien als een van de meest efficiënte manieren om de verdichtende stad goed bereikbaar, leefbaar en schoon te houden.

Van Asten:“Een aantrekkelijke fietsstad vraagt én om continuïteit en versterking van bewezen succesvol beleid, én om vernieuwing, innovatie en durf om nieuwe dingen te proberen.”
Meer informatie
Ruim Baan voor de Fiets

Foto: : Gemeente Den Haag/ Valerie Kuypers.

Bezorgers gezocht

Binnen het team voor Wijkwijsbezorgers is ruimte voor nieuwe leden.

Woon je in de Bloemenbuurt en heb je 5x per jaar een uurtje over? Houd je wel van een beetje fysieke inspanning? Kom ons dan helpen met het bezorgen van Wijkwijs!

Alle leeftijd zijn welkom. Ook jongeren vanaf 12 jaar. Maar vraag dan wel eerst toestemming aan je ouders/verzorgers.

Als dank organiseren we een maal per jaar een gezellige bijeenkomst met een hapje en een drankje. Ook mag je mee met het vrijwilligersuitje. En krijg je 20 credits om te besteden in de webwinkel van Den Haag Doet.

Geïnteresseerd? Bel Marianne Wijsman, 070 363 58 95 of meld je aan via redactiewijkwijs@gmail.com

Woonvoorziening Sportlaan verhuist naar Schenkweg

Schenkweg 58-60 wordt de nieuwe locatie voor de woonvoorziening die nu nog aan de Sportlaan is gevestigd. Dat pand is maar twee jaar beschikbaar. De eerste bewoners, mensen die (nog) geen eigen (huur)huis of andere woonplek hebben, komen eind 2020 naar de Schenkweg. Zij krijgen begeleiding van zorgprofessionals, onder andere op het gebied van huisvesting en financiën. 

Eind 2018 kwam de gemeente met het 10 Punten Plan en wordt er hard gewerkt aan het verbeteren van de opvang en begeleiding van dak- en thuislozen in de stad. Belangrijkste speerpunten zijn: kleinschaliger woonvormen, toegespitst op meer specifieke groepen en met gerichte begeleiding, verspreid over de stad. De locatie aan de Schenkweg is, net als de locatie aan de Sportlaan, gericht op mensen die toe zijn aan een meer zelfstandige woonvorm. De nieuwe bewoners worden daarbij verder begeleid en zullen na gemiddeld een jaar uitstromen naar echt zelfstandiger wonen.

Bert van Alphen, wethouder Maatschappelijke opvang: “Iedereen in Den Haag verdient de zorg en begeleiding die nodig is om mee te kunnen doen. Daar hoort ook het hebben van een eigen bed en een eigen ´thuis´ bij; een plek waar je zelf kan beslissen naar welk tv-programma je kijkt.”

Net als bij de Sportlaan zal ook bij de Schenkweg de komst van de nieuwe bewoners in nauw overleg met de buurt plaatsvinden en wordt het begeleiden van de bewoners en het beheer van de locatie uitgevoerd door een daarin gespecialiseerde organisatie. Er wordt ook een begeleidingscommissie ingericht, met onder andere omwonenden, vertegenwoordigers van het wijkteam, de wijkagent en ondernemers.

Back to top