Met S.V. Dunas blijft korfbal op het Stokroosveld

Dunas: nieuwe vereniging achter de Haagse duinen

1 Juli is de nieuwe sport- en korfbalvereniging S.V. Dunas opgericht. Bestaande korfbalverenigingen Futura en Dubbel Zes hebben de krachten en ambities gebundeld in deze nieuwe club. Met veel inzet en in nauwe samenwerking met de leden is de nieuwe vereniging gevormd. De vlag wappert, de hoofdsponsor is bekend. Vanaf september start de 1e competitie voor het ambitieuze en gezellige S.V. Dunas.

Op het Haagse Stokroosveld wordt al 100 jaar gekorfbald. K.V. Futura en Dubbel Zes hadden er beide hun clubhuis en vereniging. Na jarenlang naast elkaar te hebben gespeeld, wordt er vanaf 2020 als één club deelgenomen aan de korfbalcompetitie. De fusie kwam voort uit noodzaak én de vurige wens korfbal te behouden op deze mooie sportlocatie. Het afgelopen seizoen werd al een gemengde selectie gevormd en speelde de jeugd in twee samengestelde B-teams. Dat beviel zo goed, dat plannen om samen te gaan in een stroomversnelling kwamen.

Onder het motto Plezier, leren en presteren presenteert S.V. Dunas zich vanaf 1 juli als nieuwe sport- en korfbalvereniging in Den Haag, met 16 jeugdteams en 6 seniorenteams. Op de vertrouwde plek, met een nieuwe hoofdsponsor – ROTS Van Leeuwen, professionals in HR – en in een nieuwe kantine in de clubkleuren turquoise en zwart.

Kersverse voorzitter Bart Klijn: “Met hulp van veel leden, ouders en andere vrijwilligers hebben we de afgelopen maanden gebouwd aan Dunas. Ik ben ontzettend trots op wat er in korte tijd is neergezet. Ik kijk er naar uit om met elkaar een nieuw hoofdstuk te starten in de Haagse korfbaltraditie op het Stokroosveld. In september gaan onze deuren letterlijk open en start de competitie in nieuwe clubkleuren. Ik kijk enorm uit naar dat moment en hoop dat we dan veel geïnteresseerden mogen ontvangen!”

Petra van Leeuwen, hoofdsponsor en directeur ROTS Van Leeuwen: ” De fusie van deze twee verenigingen heeft een 1 + 1 = 3 effect. Bij ROTS geloven we in dit soort verbindingen. Werkgevers en werknemers gaan ook een verbinding aan met elkaar, en dat is ons vak: human resources (personeelszaken). Ik kijk er naar uit me als eerste hoofdsponsor met DUNAS te verbinden en samen te groeien!”  

Vanwege de corona-maatregelen is in klein comité op 1 juli de vlag van Dunas gehesen op het Stokroosveld. Diezelfde avond werden foto’s en video’s hiervan via ZOOM met de leden gedeeld. Wethouder Sport Hilbert Bredemijer feliciteerde alle betrokkenen in een persoonlijke videoboodschap en zei in september graag aanwezig te zijn op het oprichtingsfeest.

Meer informatie

Zie www.dunas-korfbal.nl en volg ons via Facebook en Instagram. Heeft u vragen of wilt u contact met Dunas? Neem gerust contact op met voorzitter Bart Klijn 06 53753800. Gaat het over media of publiciteit, bel dan met Christien Stoker, 06 28905089.

Meer informatie over onze sponsor vindt u op: www.rotsvanleeuwen.nl

Back to top