Mensen maken Den Haag

In Den Haag zijn maar liefst 185.000 vrijwilligers actief. Dankzij vrijwilligers is Den Haag een stad waar mensen naar elkaar omzien en zorgen voor hun omgeving. Overal in de stad zetten ze zich in voor een andere en maken ze de stad een beetje mooier. 

“Dankzij vrijwilligers hebben we een stad waarin mensen elkaar kennen, naar elkaar omzien en zorgen voor hun omgeving. Voor een vitale stad zijn actieve bewoners belangrijk. Vrijwilligers zijn daarbij cruciaal. Initiatieven die hen versterken, ondersteunen wij ruimhartig”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid. 
 
Gemeente Den Haag en PEP Den Haag ondersteunen de Haagse vrijwilligers op meerdere manieren. 

Bijzondere tijden 

2021 is het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Op www.mensenmakendenhaag.nl staan video’s en podcasts waarin vrijwilligers een inkijkje geven in het veelzijdige vrijwilligerswerk in onze stad. Ze zetten zich vaak op de achtergrond belangeloos in, maar zijn voor een vitale stad heel belangrijk.  

Vorig jaar maart stond ineens ieders wereld op zijn kop door corona. Met veel creativiteit zijn tal van nieuwe initiatieven ontstaan. Organisaties en vrijwilligers hebben op een nieuwe manier een eigen draai kunnen geven aan vrijwilligerswerk en daarmee maken vrijwilligers Den Haag. 
 

Kado voor elke vrijwilliger 

Om de Haagse vrijwilligers te bedanken voor hun inzet geeft de gemeente elke vrijwilliger, net als andere jaren een waardering in de vorm van een Kadokaart (een Pluim). Vraag deze voor 14 november aan via www.denhaagdoet.nl/webwinkel .    
 

In de prijzen 

Iedereen kent wel een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die extra aandacht en waardering verdient. U kunt ze extra in het zonnetje zetten door ze te nomineren voor de Haagse Vrijwilligersprijzen. Doe dit, voor 29 oktober, via www.haagsevrijwilligersprijzen.nl. Op zaterdag 11 december reikt onder meer wethouder Kavita Parbhudayal de prijzen uit.  
 

Op zoek naar nieuwe vrijwilligers 

Vrijwilligerswerk is erg veelzijdig. Je betekent wat voor een ander, ontmoet nieuwe mensen en doet nieuwe ervaringen op. Voor iedereen is er wel een leuke passende klus of organisatie te vinden. Kijk op de vacaturebank op www.denhaagdoet.nl of doe op de site de talentenscan.

Foto: Frank Jansen

Back to top