Haagse jongeren willen duurzaam doen

Ook in Den Haag maken jongeren zich zorgen over het veranderende klimaat.  Daarom is Duurzaam Den Haag een jongerenbeweging begonnen. Het Haags jong & duurzaam collectief! Om zo elkaar te inspireren, om samen te werken en om elkaar te motiveren.  Duurzaam Den Haag sprak tijdens de online netwerkbijeenkomst op 29 april met enthousiaste jongeren uit de stad die duurzaam willen doen. Er zijn ook al veel leuke initiatieven waar je je als je jong bent bij kunt aansluiten die gepitcht hebben.

Haags jong & duurzaam collectief

Uit de bijeenkomst bleek dat veel jongeren behoefte hebben aan een netwerk waarin ze samenwerkingen kunnen aangaan om zo meer impact te hebben, maar ook om elkaar te inspireren en te motiveren. Ook is het voor jongeren niet duidelijk wat er allemaal al gebeurt in Den Haag. Ze willen wel iets doen, maar wat kan je doen? Duurzaam Den Haag start daarom de jongerenbeweging Haags jong & duurzaam collectief, een netwerk van Haagse jongeren die elkaar inspireren om duurzaam te doen.

Wil jij ook meedoen met de jongerenbeweging Haags jong & duurzaam collectief? Stuur dan een e-mail naar Anouk (anouk@duurzaamdenhaag.nl).

Duurzame initiatieven in Den Haag voor jongeren

Deze toffe initiatieven zijn al bezig met duurzaamheid in Den Haag en kunnen jouw hulp gebruiken. Sluit je aan!

Next Generation Embassy

Next Generation Embassy is een platform dat jonge generaties uitnodigt om samen in beweging te komen en via een collectief invloed uit te oefenen op de nodige klimaatadaptieve maatregelen. Hieraan meedoen? Meld je dan aan via www.nextgenembassy.eu.

Duurzame Zeehelden

Buurtorganisatie Duurzame Zeelhelden uit het Haagse Zeeheldenkwartier zet zich in voor een duurzame wijk. Woon je in deze wijk en wil je hier aan meewerken? Meld je dan aan via duurzamezeehelden@gmail.com

Plantenbieb Voor Welzijn

Nu al twee en binnenkort een derde locatie voor de plantenbieb. Interesse bij het helpen met verzamelen van stekjes, organiseren of om een oogje in het zijl te houden? Meld je dan aan via @plantenbieb_voorwelzijn op Instagram.

Conscious Kitchen

Door wekelijkse diners te organiseren met maaltijden die bereid zijn met gered eten van de Haagse markt zet Conscious Kitchen zich in tegen voedselverspilling. Wil jij helpen met het ophalen van voedsel of heb je zin om langs te komen? Neem dan contact op via Instagram @consciouskitchennl.

De COVID-herdenkingsplek

Gemeente Den Haag werkt aan een COVID herdenkingsplek. Hierbij staan bomen centraal. Jongeren worden zowel geraakt door pandemie als door de gevolgen van klimaatverandering, daarom wordt er ingezet op een samenwerking met de jongeren. Heb jij ideeën, wil je jouw stem laten horen of wil je mee praten over ideeën? Neem dan contact op met resilience@denhaag.nl om je aan te melden!

Friday’s For Future

Fridays For Future Den Haag is een kleine groep mensen die actie voert tegen de verwaarlozing van de aarde en bewustzijn probeert te creëren over de problemen die het met zich mee brengt voor zowel Nederland als de rest van de wereld. Ze bestaan nu al bijna twee jaar en zijn van plan sterk door te gaan zolang dat nodig is. Ze zijn nog op zoek naar actieve leden. Meld je aan.

Nature Impact Days

Samen met Kopgroep2030 organiseert jongerencampagne Nature Impact Days op 5 juni een buurtevenement rondom Regentesse/Koningsplein waarin we laten zien hoe je hittestress tegen kunt gaan en voor meer groen in je buurt kunt zorgen. Wil je hier bij zijn? Dan kan je je aanmelden via natureimpactdays.nl.

Duurzaamheid in Den Haag

Er is een gave website gecreëerd door studenten van LUC. Je vindt er allerlei opties van duurzame initiatieven in Den Haag en hoe je je erbij aan kunt sluiten! Kijk op sustainablethehague.nl.

Back to top