Grootste afvalsorteerstraat van Den Haag in de Bloemenbuurt geopend

De afvalsorteerstraat bij winkelcentrum Goudsbloemlaan werd zaterdag 23 februari door wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid en Energietransitie) feestelijk geopend. Met 14 ondergrondse afvalbakken voor glas, papier, textiel, plastic verpakkingen, blik en drinkpakken op één plek is het direct ook de grootste afvalstraat van Den Haag.

“Steeds meer mensen in Den Haag willen hun afval scheiden. Het is belangrijk om hen daarbij te helpen om dit op zo’n makkelijk mogelijke manier te doen. Met deze afvalsorteerstraat kunnen buurtbewoners al hun gescheiden afval op een plek kwijt,” aldus Van Tongeren.

In het coalitieakkoord is afgesproken dat alle Haagse wijken een afvalsorteerstraat krijgen. De gemeente streeft er naar dat elke inwoner binnen ongeveer 400 meter van zijn of haar voordeur afval gescheiden weg kan gooien. Van Tongeren: “zo werken samen met bewoners aan een aantrekkelijke en groene stad.”

Tijdens de feestelijke opening kregen buurtbewoners informatie over afval scheiden en vond er een afvalloterij en een workshop ‘trommelen op rommel’ plaats. Ook was er ter ere van deze dag een wedstrijd uitgeschreven. Bewoners konden afval inleveren op 23 februari tussen 10.00 en 14.00 uur glas, papier, textiel of plastic verpakkingen, blik en drinkpakken in en kans maken op een afvalbak voor afvalscheiding in huis of een dinerbon voor 2 personen van restaurant Instock. De eerste 15 bewoners die meedene aan deze loterij kregen een klein afvalbakje voor in huis.

Foto: Gemeente Den Haag

Back to top