Gratis gele vuilniszakken tegen meeuwenoverlast

Meeuwen kunnen veel overlast veroorzaken, vooral tijdens de broedperiode. De gemeente wil deze overlast zoveel mogelijk voorkomen. Daarom biedt zij ook dit jaar gratis gele vuilniszakken aan. De zakken kunnen tot 1 oktober worden opgehaald. Omdat de gele zakken extra stevig zijn, kunnen meeuwen de zakken minder makkelijk openpikken. Dit helpt tegen zwerfvuil op straat. 

De stad is de ideale plek voor meeuwen om voedsel te vinden. Veel meeuwen wachten vaak gewoon rustig af tot het vuilnis op straat wordt gezet. Bewust omgaan met afval vermindert de overlast van meeuwen. Inwoners worden opgeroepen om, waar mogelijk, altijd ondergrondse afvalcontainers te gebruiken en afvalzakken er nooit naast te plaatsen. Zijn er geen ondergrondse vuilcontainers? Dan kunnen de meeuwbestendige gele vuilniszakken worden gebruikt.

De gratis gele vuilniszakkenzakken zijn bedoeld voor wijken waar het huisvuil nog in vuilniszakken wordt opgehaald. Bewoners en ondernemers kunnen de gratis gele zakken ophalen (1 rol per keer) bij het Haags Informatiecentrum in het stadhuis, het Informatie- en Hulppunten op de stadsdeelkantoren Escamp, Haagse Hout, Laak, Loosduinen, Scheveningen en Segbroek, Bibliotheek Laakkwartier en de stadsboerderijen (met uitzondering van Landzigt, Leidschenveen-Ypenburg).

Om meeuwenoverlast zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk dat de vuilniszakken goed worden dichtgebonden en dat de zakken dan zo kort mogelijk voor het ophalen aan de straat.

Back to top