Goudsbloemlaan: herinrichting

De Goudsbloemlaan wordt bij het winkelgebied opnieuw ingericht. De werkzaamheden zijn begonnen in juni 2020. De herinrichting is rond november 2020 klaar.

Veel bewoners en winkeliers vinden het verkeer in hun straat onveilig. Om deze situatie te verbeteren, worden wegen en kruisingen logischer ingericht. Ook worden de problemen bij laad- en losplekken opgelost. Daarnaast komen er onder andere bankjes op het plein en extra groen, om het gebied sfeervoller te maken.

Wat gaat er gebeuren?

  • Kruispunten worden overzichtelijker.
  • De snelheid van 30 kilometer per uur wordt geremd door verhoogde delen in de weg.
  • Er komt een breed vak om te laden en lossen (2,6 meter) zodat vrachtwagens niet (half) op de rijbaan staan.
  • Bij de uitrit van de Jumbo worden de 2 rondingen van de stoep breder gemaakt.
  • De uitrit van het openbare parkeerterrein komt recht tegenover de uitrit van de Jumbo.
  • Er komt een apart vak met bomen en groenvakken op het plein.
  • Het plein kan straks voor meer doelen worden gebruikt.
  • Het asfalt wordt vervangen door klinkers.
  • Fietsnietjes – beugels om fietsen tegenaan te parkeren – zorgen ervoor dat het gebied er netter uitziet.

Bereikbaarheid en veiligheid tijdens de werkzaamheden

De gemeente en aannemer doen er alles aan om overlast tijdens de werkzaamheden te beperken. Woningen, winkels, bedrijven en het Segbroek College blijven tijdens de werkzaamheden voor voetgangers bereikbaar. Als het nodig is, worden er loopschotten neergelegd. De gemeente doet er alles aan om zo veilig mogelijk te werken. Toch blijven werkterreinen gevaarlijke plaatsen. Vertel kinderen om hier niet in de buurt te spelen.

App over de werkzaamheden

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Download dan de app ‘Groot onderhoud Den Haag’ van aannemer KVDM in de Appstore(externe link) voor uw Iphone of in de Play store (externe link)voor uw Android smartphone.

Wat vooraf ging

In 2014 is de Goudsbloemlaan bij het winkelgebied opnieuw ingericht om de omgeving gezelliger te maken en om de verkeersproblemen aan te pakken. Maar bewoners en winkeliers vonden het verkeer nog steeds onveilig. De gemeente heeft toen besloten om dit te verbeteren. Samen met bewoners, ondernemers, het Segbroek College, wijkberaad Bloemenbuurt, de wijkagent en medewerkers van de gemeente.

Informatie

Meer informatie over de herinrichting vindt u in de vaststelling voorontwerp Goudsbloemlaan fase 2(externe link) (RIS303170). Heeft u vragen over de werkzaamheden in de Goudsbloemlaan? Stuur dan een e-mail naar goudsbloemlaanfase2@denhaag.nl.

Bron: www.denhaag.nl

Back to top