Geef kinderen een mooie zomer met de Kinderbuurtvakantie

De zomervakantie begint alweer bijna. Om alle Haagse kinderen een mooie zomervakantie te geven kunnen bewoners vanaf 1 juli 2021 subsidie aanvragen om deze zomer in hun eigen buurt of straat activiteiten te organiseren voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Voorbeelden zijn een sportmiddag, een buurtspeurtocht, een knutseluurtje of een karaoke. Aanvragers ontvangen het aangevraagde bedrag binnen twee werkweken op hun rekeningnummer. Het maximumbedrag per aanvraag is € 750. Vorig jaar zijn dankzij deze subsidie 33 jeugdvakantiestraten georganiseerd tijdens de zomervakantie en de herfstvakantie.

Wethouder Martijn Balster (Wonen, Wijken en Welzijn): “Ik ben verheugd dat we deze zomer opnieuw bewoners kunnen ondersteunen bij het organiseren van activiteiten voor kinderen en jongeren in hun eigen buurt. Het is een mooie manier om elkaar te ontmoeten en de zomer te vieren, na het moeilijke afgelopen jaar”.

Meer informatie en aanvragen
Bewoners kunnen de subsidie vanaf 1 juli tot uiterlijk 29 juli 2021 aanvragen via de website http://www.denhaag.nl/kinderbuurtvakantie. Daarop staat ook meer informatie over de regeling.

Back to top