Bloemenbuurt krijgt 30.000 euro voor eigen plannen om wijk nog mooier te maken

Met de onthulling thuis van de miniatuur versie van het cadeau-kunstwerk annex brievenbus, dat vanaf vandaag op het Goudsbloemlaan staat, heeft Stadsdeelwethouder Segbroek Robert van Asten het startschot gegeven voor ‘Bloemenbuurtbegroot’, het wijkbudget voor de Bloemenbuurt. De gemeente Den Haag heeft 30.000 euro beschikbaar gesteld voor plannen van bewoners om de Bloemenbuurt nog mooier, sportiever en groener te maken. Bewoners, van jong tot oud, kunnen plannen indienen en later over deze stemmen. Haalbare plannen maken kans op een deel van 30.000 euro, voor de uitvoering.

Wethouder Robert van Asten “De Bloemenbuurt is een heerlijke buurt maar er is altijd ruimte voor verbetering. Iedereen die in de Bloemenbuurt woont, werkt, naar school gaat, sport of er op welke manier dan ook komt, mag nu een plan maken. Juist de bewoners zelf weten het beste wat er nog mist, wat er nodig is om het nog prettiger te maken om hier te wonen, werken, te spelen of te sporten. Ik ben heel benieuwd met welke ideeën de buurt gaat komen.” 

De gemeente bekijkt of de plannen haalbaar zijn. Daarna verdelen de bewoners uit de Bloemenbuurt, door op de plannen te stemmen, het geld over de haalbare plannen. Zo bepaalt de wijk zelf welke plannen worden uitgevoerd.

Proces 
Plannen kunnen tot 17 februari via de site www.bloemenbuurtbegroot.denhaag.nl worden ingediend of voorzien van naam en telefoonnummer worden gedeponeerd in het cadeau-kunstwerk op de Goudsbloemlaan tegenover het Segbroek College. 

Iedereen in de wijk kan tot en met woensdag 24 februari 2021 op de plannen stemmen door ze te ‘liken’. Heeft het plan op woensdag 24 februari 2021 minimaal 25 likes? Dan gaat het plan door naar de volgende ronde. Tijdens deze 2e ronde controleert de gemeente of de overgebleven plannen uit te voeren zijn. Alle haalbare plannen maakt de gemeente op woensdag 7 april 2021 bekend op de website. Daarna hebben bewoners tot en met 5 mei 2021 de tijd om te stemmen via de website.

Cadeau-Kunstwerk – brievenbus
Voor het wijkbudget van de Bloemenbuurt heeft Stadsdeel Segbroek, de lokale kunstenaars Monique Pouw en Judith van der Meer bereid gevonden om een levensgroot cadeau van 1 meter bij 1 meter te maken, dat als boegbeeld van het project en ook als offline brievenbus waar mensen hun plannen in kunnen stoppen, dient. Dit kunstwerk staat op de Goudsbloemlaan en is vanaf vandaag te bewonderen en te gebruiken. Door de huidige coronamaatregelen kon het kunstwerk niet op locatie onthuld worden. Wethouder Robert van Asten heeft daarom de miniatuurversie thuis onthuld. Het filmpje hiervan is op de site terug te vinden, www.bloemenbuurtbegroot.denhaag.nl 

Back to top