Burendag De Hyacint 2014
Welkom bij de Bloemenbuurt

 

 

Burendag De Hyacint 2014

Lekker eten, Tai chi, werken in de tuin, klussen aan vogelhuisjes, het kon allemaal tijdens Burendag De Hyacint. Burendag, een nationaal evenement waaraan wijkberaad Bloemenbuurt De Hyacint dit jaar voor het eerst mee deed op zaterdag 27 september 2014. Alle activiteiten stonden in het teken van groen en duurzaam.

Wie om 10:00 uur wijkcentrum De Hyacinth binnenstapte op zaterdagmorgen 27 september leek terecht te zijn gekomen in een hotellobby. Een uitgebreid ontbijtbuffet stond klaar voor de vroege vogels uit de wijk. En niet zomaar een ontbijt maar een 'gezond' ontbijt om iedereen te inspireren de dag te beginnen met een gezonde maaltijd. Vers geperste sappen, speltbrood, fruit, kwark, zelfgemaakte vruchtenspreads en nog veel meer stond klaar om van te smullen. Daarna kon iedereen meedoen aan een workshop Tai chi in de tuin. Het plein stond vol met deelnemers van jong tot oud. Deze Chinese bewegingskunst leent zich prima om door alle leeftijden behoefend te worden. En waarmee kon deze Tai chi-les beter worden afgesloten dan met een kopje thee op het theeterras van de TheeTuin.

Het middagprogramma bestond uit het maken van vogelhuisjes en insectenhotels door kinderen. Dankzij de deskundige begeleiders, twee vrijwilligers uit de wijk en een professional van Repair Kids, heeft niemand op zijn/haar duim geslagen. De vogelhuisjes en insectenhotels, de resultaten van het klussenwerk waren verrassend creatief. De lekkere trek van het harde werken kon gestild worden bij een mobiele pizzaoven. Wel eerst even zelf de pizzabodem kneden, rollen en beleggen. Ondertussen gaf een tuinexpert uitleg over de plantenrijkdom van de Hyacinttuin. Ook daarbij gingen de handen uit de mouwen en is een gedeelte van de tuin aangepakt om een eetbare tuin te creëren door het planten van diverse bessenstruiken. In het voorjaar zal de tuin er extra fleurig uitzien door de bollen die ook nog tijdens deze Burendag de grond in zijn gegaan.

Met dank aan de weergoden konden alle activiteiten in de tuin van het wijkcentrum plaatsvinden. De Gemeente Den Haag en het Oranje Fonds hebben een financiële bijdrage geleverd. Bakkerij Victor Driessen heeft brood gedoneerd en Jumbo kleine appels. Onmisbaar waren alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Burendag De Hyacint is zeker voor herhaling vatbaar. Doet u volgend jaar ook mee? Stuur dan een mail naar: wijkberaad@dehyacint.nl

Bekijk voor een impressie van deze dag de foto's.
 

Wijkberaad Bloemenbuurt powered by The Online Factory