Welkom bij de Bloemenbuurt

Wijkagenda

Komende gebeurtenissen

Nieuwe afvalbakken Goudsbloemlaan: kom naar de feestelijke opening!

23 februari 2019
meer >>

Lokale Smaakmakers

27 februari 2019
meer >>

Open Coffee Bloemenbuurt

5 maart 2019
meer >>

Provinciale Staten verkiezingen

20 maart 2019
meer >>

Concert in de Bergkerk

6 april 2019
meer >>

Home
16-01-2019 - Wijkberaad Bloemenbuurt De Hyacint

Er wordt hard gewerkt aan het opzetten van 'De Buurtschuur', een gereedschapsbibliotheek in het Regentesse- en Valkenboskwartier (ReVa). Inmiddels is er alvast een fysieke plek gevonden, namelijk in het gebouw van de stichting EEKTA aan Boylestraat 20, Den Haag. Op donderdag 17 januari wordt de ruimte geverfd samen met een 'eco-schilder'. Inderdaad, binnen deze context van deel- en kringloopeconomie: ook heel duurzaam!

Léén je gereedschap!

Het is de bedoeling dat De Buurtschuur een uitleenpunt voor gereedschap wordt voor de buurtbewoners. Vaak wordt gereedschap (boor, behangtafel, lijmklemmen enz.) door de gemiddelde mens relatief weinig gebruikt en volgens ondernemer en wijkbewoner Jeroen Boon (Kiemkracht) kan dit soort materiaal véél efficiënter gebruikt worden door de binnen één buurt te delen. Het idee werd beloond door Gemeente Den Haag: Jeroen kreeg wijkbudget om het concreet uit te voeren. Buurtbewoners kunnen tegelijkertijd geld besparen wanneer zij gereedschap niet hoeven aan te schaffen en gewoon (lekker dichtbij!) kunnen lenen. Beter voor het milieu, beter voor je portemonnee!


Met het verven is De Buurtschuur natuurlijk nog láng niet af. Daarom heeft Jeroen ook de volgende oproep aan enthousiaste, betrokken buurtbewoners:

 

Help je mee met De Buurtschuur?

Woon je in de buurt en heb je tijd en zin om vrijwilliger te worden? Ben je handig of wil je dit leren? Er is méér dan genoegt te doen! Zoals de ruimte inrichten en onderhouden, gereedschap inventariseren, opknappen, repareren enz. Als je zelf geen ‘klusser’ bent, kun je misschien ook op een andere manier helpen!


Gereedschap doneren

Het kan ook zijn dat je nog goed gereedschap hebt wat je niet meer gebruikt of iemand kent die dit 'op de plank' heeft liggen. Wil je dit misschien aan De Buurtschuur schenken? Dat wordt echt erg gewaardeerd! Laat het weten via boon.je@gmail.com (Jeroen Boon) om het te laten ophalen of om een afspraak te maken wanneer je het zelf langsbrengt aan Boylestraat 20.

 

Voor meer inhoudelijke informatie, een interview of filmpje kan altijd contact op worden genomen met Jeroen Boon via boon.je@gmail.com of 06 – 293 88 374.

Wijkberaad Bloemenbuurt powered by The Online Factory