Welkom bij de Bloemenbuurt

Wijkagenda

Komende gebeurtenissen

Lokale Smaakmakers

30 januari 2019
meer >>

Bestuursvergadering wijkberaad

13 februari 2019
meer >>

Home
23-10-2018 - Wijkberaad Bloemenbuurt De Hyacint

Wilt u de stad ook mooi en schoon houden? Doe dan mee met de Haagse Opruimestafette. In oktober kunt u grofvuil of herbruikbare spullen inleveren tijdens de opruimdagen in verschillende wijken.

 

Een schone en opgeruimde stad

De Haagse opruimestafette is een serie van activiteiten door en met bewoners en partners uit de stad. De activiteiten worden in alle delen van Den Haag georganiseerd.

Steeds meer mensen willen bijdragen aan een schone en opgeruimde stad. Zij vinden het heel normaal om hun omgeving en onze natuur mooi te houden. Samen willen zij een beweging in gang zetten die steeds groter wordt. Dat alles onder het motto dat ze geen rommel ván elkaar maar vóór elkaar opruimen. Doet u ook mee?

Opruimactie in Segbroek (foto Michel Mees)Opruimactie in Segbroek (foto Michel Mees)

Lever oude spullen in tijdens de opruimdagen

Heeft u spullen waar u vanaf wilt? U kunt ze inleveren tijdens de opruimdagen die samen met woningcorporaties, buurtverenigingen en kringlooporganisaties georganiseerd worden. Spullen die nog bruikbaar zijn gaan naar de kringloopwinkel en grofvuil wordt netjes afgevoerd. U herkent de inleverpunten aan de containers van de Haagse Milieu Service en de banieren van de Opruimestafette.

Bij de inleverpunten kunt u onder andere deze spullen inleveren:

  • huishoudelijke spullen
  • meubels
  • planken
  • kratten
  • dozen
  • groot glas
  • oude fietsen

Verschillende Soorten klein chemisch afval en bouwafval kunt u niet inleveren bij de opruimestafette. Klein chemisch afval wegbrengen kan bij 1 van de afvalbrengstations, bij elektrobakken of bij de winkel waar u het gekocht heeft. Bouw- en sloopafval kunt u zelf wegbrengen of laten afvoeren.

Opruimdagen oktober

In oktober is een nieuwe ronde met opruimdagen ingepland. Op 31 oktober vindt er op de Goudsbloemlaan ter hoogte van de Jumbo een opruimdag plaats van 13:00 tot 16:00 uur.

Tip: Kunt u niet naar de opruimdag in uw buurt?U kunt grofvuil gratis laten ophalen bij u thuis. Neem contact op met de gemeente voor een afspraak of maak een afspraak via de pagina Grofvuil of tuinafval laten ophalen. Ook veel kringlooporganisaties in Den Haag halen gratis aan huis op.
 
Bron: www.denhaag.nl
Wijkberaad Bloemenbuurt powered by The Online Factory